top of page

           Дошкільний навчальний заклад (ясла – садок) комбінованого типу №26 «БІЛОЧКА» Управління освіти Прилуцької міської ради - це маленький всесвіт, який вміщує в собі цілі галактики зі своїми законами, знаннями, інтересами. У нас функціонує десять вікових груп - сім дошкільного віку, дві групи раннього віку, одна спеціальна група для дітей з порушеннями мовлення. Світлі, просторі приміщення заповнюють дитячі голоси. З першого дня перебування в дошкільному закладі діти оточені постійним піклуванням та увагою всього педагогічного колективу. Кожна дитина в садочку може знайти себе, збагатити свій життєвий досвід, навчитися пізнавати невідоме, непізнане та самоствердитися.

М`які килими, яскраві іграшки, зручні меблі, заповнені свіжими пахощами зеленого розмаїття природного середовища, світлі та просторі групові кімнати бавлять і тішать малюків; приваблюють своїм неповторним інтер’єром просторі та затишні спальні кімнати.

             У дошкільному закладі працюють досвідчені люди, знавці своєї справи, які разом із адміністрацією  перебувають у постійному пошуку шляхів та оновлення дошкільної освіти. Колектив закладу - це однодумці, яких об’єднує найцінніше - ДИТИНА.

              Директор дошкільного закладу Валентина Бербушенко, креативна,  розуміє як створити комфортний освітній простір у закладі, реалізовує успішні ідеї щодо покращення якості освіти, забезпечує умови для самореалізації дітей та педагогів.

             Легко творити та віддавати своє тепло дітям, коли педагогічний колектив працює у командній взаємодії з вихователем – методистом Тетяною Московченко,  вона є генератором, який заводить, запалює і підтримує належний тонус педагогічної діяльності. Робота методичної служби спрямована   на створення цільового  освітнього  простору, в якому зможе повністю реалізуватися творчий потенціал всього педагогічного колективу,

           Невід’ємною ланкою в освітньо - виховному процесі є діяльність психологічної служби дошкільного навчального закладу. Основне завдання роботи психолога - зробити життя дитини в дитячому саду зручним, комфортним, перш за все з точки зору дитячої психіки, індивідуальних особливостей її розвитку. Психолог допомагає забезпечити психологічні умови для охорони здоров'я та розвитку особистості дітей. Батьки можуть отримати консультацію психолога з будь – яких типових проблем у вихованні дітей. В спільній роботі вихователя та психолога зосереджено увагу на доцільних психологічних прийомах в індивідуальній роботі з дошкільниками.

                        Дошкільний заклад  спрямовує свою основну роботу на фізичний розвиток  дитини, тому фізкультурно  –  оздоровчий  напрямок  роботи  є пріоритетним, адже саме в перші роки життя дитини закладається  фундамент її здоров’я, фізичного розвитку та рухової активності. Для цього у нас створені необхідні умови: є спортивна зала, сольова кімната, літній басейн, спортивні осередки у групових кімнатах.

Фізкультурно – валеологічний блок  - це: заняття з фізкультури та валеології, спортивні флешмоби та квести; ранкова гімнастика та гімнастика пробудження після сну, фізкультура на повітрі, хвилинки – здоровинки, загартування, дні здоров’я, спортивні свята та розваги.Проводиться ця робота як частина освітньо – виховного процесу за змістом практико – орієнтовного проекту «Здорова дитина».

У дошкільному закладі працює 48 працівник:

Вихователь – методист – 1;

Психолог – 1;

Логопед - 1

Керівник музичний – 2;

Інструктор з фізкультури – 1;

Вихователів – 18;

Медична сестра – 1;

Діловод - 1

Технічні працівники – 22;

 

 Кваліфікація педагогічних працівників:

- спеціаліст- 5 педагогів;

- II категорія – 6 педагога;

- I категорія-7 педагога;

- вища категорія – 7 педагога;

- звання «старший вихователь» - 1 педагог

- звання «вихователь-методист» -3 педагоги

- звання « практичний психолог-методист» - 1 педагог

 

Структура методичної служби ДНЗ:

-педагогічна рада;

-відкриті покази;

-консультації;

-педагогічний кейс;

-день педагогічної майстерності;

- ініціативна група;

-семінари – практикуми;

-тренінги.

 

Навчальна, матеріально - технічна база:

-методичний кабінет;

-кабінет практичного психолога;

-кабінет керівника музичного;

логопедичний кабінет

-медичний кабінет;

-спортивна зала;

-музична зала;

        -міні – музей «Берегиня»;

             В серці кожної дитини звучить своя струна. Відшукати цю струну і дати можливість їй зазвучати – це і є покликання педагогічного колективу дошкільного навчального закладу № 26.

 

 

Ми поряд із дитинством живемо

Його ми знову й знову проживаєм.

Дитинство в серці щоб завжди жило

Ми кожному дошкільнику бажаєм.

А завтра знову в дитсадок прийдем,

почуємо дзвінкий дитячий гомін

І у душі знов казка оживе,

де кожна стежка рідна і знайома.

 

 Наш садок – це світ дитинства,

Друзів кожен день збира.

Наш садок – дитяча пісня

В серці дзвоником луна.

Наш садок – де люблять серцем

Вихователі дітей.

Наш садок – планета добрих,

Справі відданих людей…

bottom of page